Cursussen - Hondentraining Noord-Holland

Ga naar de inhoud
CURSUSSEN
Als je doet wat je altijd hebt gedaan, dan krijg je wat je altijd hebt gekregen!

Als onze cursussen zijn geschreven met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Oude opvattingen zijn in een nieuw daglicht komen te staan. Nieuwe inzichten geven een ander beeld over het functioneren van onze honden. U staat aan het begin van een verandering in de relatie met uw hond. Wij gunnen u dat van harte, zodat wij al onze kennis met uw delen.
PRIVÉLES
1:1 lessen in een ontspannen sfeer.
Wie: Alle honden vanaf 8 weken en ouder (pup, puber, volwassen) welke volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat (kost het): €35,- per 30 minuten (excl. kilometerkosten).
Wanneer: De lessen worden 1:1 gegeven op onze locatie, op een door u aangegeven locatie of bij u thuis.
Waarom: Mocht u zelf niet in staat zijn om in groepsverband te trainen of is uw hond te prikkelbaar in groepsverband? Dan zijn privélessen een uitkomst.
Vooropleiding: Geen
Click op bovenstaande foto voor meer info!GEDRAGSCONSULT
Gedragsprobleem of Probleemgedrag
Wie: Alle honden vanaf 8 weken en ouder (pup, puber, volwassen) welke volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat (kost het): €150,-* voor een intakeconsult van ongeveer anderhalf uur. Daarna €35,-* per privéles van 30 minuten (* excl. evt. kilometerkosten).
Wanneer: Het consult wordt bij voorkeur bij u thuis afgenomen. De privélessen worden 1:1 gegeven op onze locatie, op een door u aangegeven locatie of bij u thuis.
Waarom: Soms is gedrag door u zelf niet in goede banen te leiden. Dan is het advies en begeleiding van een gedragsdeskundige een juiste keuze.
Vooropleiding: Geen
Click op bovenstaande foto voor meer info!


BASIS CURSUS
Leren samenwerken.
Wie: Alle gezonde honden vanaf 16 weken (dus ook de oudere honden) welke volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat (kost het): €180,- Hiervoor ontvangt u een gedragtest, 4 themalessen van gemiddeld anderhalf uur, 4 praktijklessen van gemiddeld één uur,  een clicker, uniek digitaal lesmateriaal, video ondersteuning en een examengarantie. U kunt afrekenen tijdens de start van de cursus.
Wanneer: Er start elke maand een Basiscursus. U komt twee avonden per week naar de cursus om op deze manier snel resultaat te boeken. (click hier voor de cursusdata).
Waarom: Tijdens deze unieke cursus ontvangt u heel veel kennis over hondengedrag. U leert samenwerken met uw hond. Trainen zonder straf, dwang en commando's. U hoeft zelfs geen lokmiddelen te gebruiken. Uw hond wordt een gedragstest afgenomen, waarna wij een persoonlijk lesplan met u opstellen. De cursus bestaat uit praktijk- en theorielessen. De theorielessen duren gemiddeld anderhalf uur. De praktijklessen duren gemiddeld een uur.
Click op bovenstaande foto voor meer info!
PUPPY PARTY
De eerste stapjes naar een sociale huishond.
Wie: Alle gezonde puppen tussen de 9 en 16 weken welke volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat: (kost het): €70,00 Hiervoor ontvangt u 4 themalessen door gespecialiseerde puppy-coach/instructeur, digitaal lesmateriaal en een puppypakket. Heeft u de pup nog niet in huis? Vraag dan de speciale Introduktieles aan met alles over het ophalen van de pup, zindelijkheid, de eerste nachten enz.
Wanneer: elke zaterdagochtend van 09:00 - 10:00 uur (ivm het grote aantal aanmeldingen trainen we in meerdere kleine groepen. Hierdoor kan de aanvangstijd afwijken).
U kunt elke week starten. Door de roulerende themalessen kennen wij geen wachttijden.
Waarom: Tijdens deze cursus leert u een goede verstandhouding met uw hond op te bouwen. Items als socialisatie, verzorging, zindelijkheid en gehoorzaamheid komen in 4 themalessen aan de orde. Alles gaat op een ontspannen en pupvriendelijke manier. Omdat de socialisatiefase van de pup loopt tot week 16 kennen wij geen wachttijden. U kunt elke week starten.
Ook uw gezinsleden zijn van harte welkom! U mag de cursus met het hele gezin volgen.
Click op bovenstaande foto voor meer info!
SOCIALE HUISHOND 2
De ultieme vorm van samenwerking.
Wie: Alle gezonde honden die de S.H.H. 1-cursus gevolgd hebben en welke volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat (kost het): €150,- voor  11 lessen van ca. een uur (1x per week).
Wanneer: Afhankelijk van de animo starten er 4 à 6 S.H.H. 2-cursussen per jaar.
Waarom: Tijdens deze vervolgcursus (Sociale HuisHond 2) worden de puntjes op de “i” gezet. Onderdelen die o.a. aan bod komen zijn: twee minuten af in zicht, appel op afstand, los volgen en plaats sturen. Alle oefeningen worden op de vertrouwde Positieve Lesmethode aangeleerd. Deze cursus vormt de ideale  voorbereiding naar de Vervolgcursus S.H.H. 3 of naar Combi-Spel en Flybal.
Vooropleiding: Sociale HuisHond 1*

* Is uw hond al toe aan deze vervolgcursus, maar heeft u nog niet de Sociale HuisHond 1 gevolgd? Neem dan even contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken of deze cursus voor uw hond geschikt is.
Click op bovenstaande foto voor meer info!

SOCIALE HUISHOND 3
De ultieme vorm van samenwerking.
Wie: Alle gezonde honden die de S.H.H. 2-cursus gevolgd hebben en welke volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat (kost het): €150,- voor  10 lessen van ca. een uur (1x per week).
Wanneer: Afhankelijk van de animo starten er 1 à 2 S.H.H. 3-cursussen per jaar.
Waarom: Tijdens deze vervolgcursus (Sociale HuisHond 3) gaat u nog intensiever samenwerken met uw hond. Onderdelen die o.a. aan bod komen zijn: twee minuten af in zicht, appel op afstand, apporteren over hindernis, los volgen met nieuwe wendingen, sorteren en plaats sturen. Alle oefeningen worden op de vertrouwde Positieve Lesmethode aangeleerd. Deze cursus is vooral bedoeld voor mensen die nog intensiever met de hond bezig willen zijn. Het vraagt van beide kanten inzet, maar de verbintenis die ontstaat is voor altijd.
Vooropleiding: Sociale HuisHond 2*

* Is uw hond al toe aan deze vervolgcursus, maar heeft u nog niet de Sociale HuisHond 2 gevolgd? Neem dan even contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken of deze cursus voor uw hond geschikt is.
Click op bovenstaande foto voor meer info!

PUPPY INTR0
De ultieme voorbereiding op de komst van uw nieuwe pup.
Wie: Voor iedereen die binnenkort zijn/haar pup gaat ophalen.
Wat: (kost het): €35,00 voor een speciale privéles.U krijgt alle benodigde informatie en tips over het ophalen van de pup, zindelijkheid, de eerste nachten, auto rijden, inëntingen enz.
Wanneer: op afspraak op tijden dat het u uitkomt.
U kunt bellenop 06-45834835 voor een afspraak of reserveer een les via de webshop. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met u op om een datum te plannen.
Waarom: Het is heel belangrijk om goed voorbereid uw pup op te halen bij de fokker. Ook de fokker kan u een handje helpen door uw pup voor te bereiden. Met onze tips vermijdt u veel stress bij de pup, is uw pup snel zindelijk en voorkomt u ongewenst gedrag.
Ook uw gezinsleden zijnook van harte welkom! U mag de les met het hele gezin volgen.
Click op bovenstaande foto voor meer info!
SOCIALE HUISHOND 1
De praktische vervolcursus.
Wie: Alle gezonde honden vanaf 20 weken en ouder welke volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat (kost het): €150,- voor 9 lessen van ca. een uur (1x per week).
Wanneer: Afhankelijk van de animo starten er 4 à 6 S.H.H. 1-cursussen per jaar.
Waarom: Deze cursus is er op gericht om uw hond de praktische vaardigheden aan te leren die zo handig zijn in ons dagelijks leven. Onderdelen die aan bod komen zijn o.a. netjes naast lopen, voedsel weigeren, rustig op een terras zitten, gebit tonen, hierkomen terwijl er honden lopen en nog veel meer.
Vooropleiding: Basiscursus*

* Is uw hond al toe aan deze vervolgcursus, maar heeft u nog niet de Basiscursus gevolgd? Neem dan even contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken of deze cursus voor uw hond geschikt is.
Click op bovenstaande foto voor meer info!
FUN CURSUS
Niets moet, alles mag.
Wie: Alle gezonde honden vanaf 26 weken welke volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat: (kost het): €70,00 Hiervoor ontvangt u 4 workshops van gemiddeld 1 uur van een gespecialiseerde coach/instructeur, digitaal lesmateriaal en een deelname certificaat.
Wanneer: Een aantal keren per jaar in het voorjaar en zomer.
Waarom: Tijdens deze cursus gaat u in 4 workshops kennismaken met een aantal takken uit de hondensport. Op deze manier kunt u kijken wat u en uw hond het leukst vinden om te gaan doen. Alles draait om samen plezier hebben. Uw hond mag zelf invulling geven aan de diverse onderdelen.
Ook uw gezinsleden zijn van harte welkom! U mag de cursus met het hele gezin volgen.
Vooropleiding: Basis-Cursus*

* Is uw hond al toe aan deze vervolgcursus, maar heeft u nog niet de Basis-Cursus gevolgd? Neem dan even contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken of deze cursus voor uw hond geschikt is.
Click op bovenstaande foto voor meer info!
COMBI-SPEL 3
Sport en spel voor mens en hond.
Wie: Alle gezonde honden vanaf 14 maanden (dus ook de oudere honden) welke volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat (kost het): €140,- Hiervoor ontvangt u 10 vervolglessen, digitaal lesmateriaal en heel veel plezier.
Wanneer: Er starten verschillende Combi-Spelcursussen per jaar. Kijk op de pagina Cursusdata voor de binnenkort startende cursussen.
Waarom: Naast opvoeden is spelenderwijs leren ongelofelijk effectief. Het benutten van de zintuigen van uw hond voorkomt veel probleemgedrag. Daarnaast is het ongelovelijk leuk om samen met uw hond te genieten.In deze vervolgcursus komen een aantal nieuwe onderdelen aanbod.
Vooropleiding: Combi-Spel 2.
Click op bovenstaande foto voor meer info!
COMBI-SPEL 1 (BEGINNERS)
Sport en spel voor mens en hond.
Wie: Alle gezonde honden vanaf 9 maanden (dus ook de oudere honden) welke volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat (kost het): €140,- Hiervoor ontvangt u 9 aanleerlessen, digitaal lesmateriaal en heel veel plezier.
Wanneer: Er starten verschillende Combi-Spelcursussen per jaar. Kijk op de pagina Cursusdata voor de binnenkort startende cursussen.
Waarom: Naast opvoeden is spelenderwijs leren ongelofelijk effectief. Het benutten van de zintuigen van uw hond voorkomt veel probleemgedrag. Daarnaast is het ongelovelijk leuk om samen met uw hond te genieten.
Vooropleiding: Sociale HuisHond 1*

* Is uw hond al toe aan deze vervolgcursus, maar heeft u nog niet de Sociale HuisHond 1 gevolgd? Neem dan even contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken of deze cursus voor uw hond geschikt is.
Click op bovenstaande foto voor meer info!
COMBI-SPEL 2
Sport en spel voor mens en hond.
Wie: Alle gezonde honden vanaf 12 maanden (dus ook de oudere honden) welke volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat (kost het): €140,- Hiervoor ontvangt u 9 vervolglessen, digitaal lesmateriaal en heel veel plezier.
Wanneer: Er starten verschillende Combi-Spelcursussen per jaar. Kijk op de pagina Cursusdata voor de binnenkort startende cursussen.
Waarom: Naast opvoeden is spelenderwijs leren ongelofelijk effectief. Het benutten van de zintuigen van uw hond voorkomt veel probleemgedrag. Daarnaast is het ongelovelijk leuk om samen met uw hond te genieten.In deze vervolgcursus komen een aantal nieuwe onderdelen aanbod.
Vooropleiding: Combi-Spel 1
Click op bovenstaande foto voor meer info!
KIND & HOND
Vrienden voor het leven!
Wie: Alle kinderen van 8 t/m 14 jaar met gezonde honden die bij voorkeur de Basis-cursus gevolgd hebben en welke volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat (kost het): €80,- Hiervoor ontvangt uw kind vier lessen van ca. een uur (1x per week,) een werkmap en een 'Hondenkanjer' certificaat.
Wanneer: afhankelijk van de animo en voorkeur op de woensdagmiddag of zaterdagmiddag. Per jaar starten er 2 a 4 Kind & Hond-cursussen.
Waarom: Tijdens deze cursus leren de kinderen om op een speelse maar verantwoorde manier met hun hond om te gaan. Maar ook de hond wordt geleerd hoe met kinderen om te gaan. De eerste les is een theorieles, maar daarna gaan we naar buiten voor leuke spelletjes met de hond.
Vooropleiding: Bij voorkeur Basiscursus.

* Zijn uw kind en hond al toe aan deze leuke cursus, maar heeft u nog niet de Basiscursus gevolgd? Neem dan even contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken of deze cursus voor uw hond geschikt is.
Click op bovenstaande foto voor meer info!

VUURWERKGEWENNING
Voorkomen is beter dan genezen.
Wie: Alle jonge honden die dit jaar voor het eerst de jaarwisseling mee gaan maken en nog niet gewend zijn aan vuurwerk.De honden dienen volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat (kost het): €25,- voor een 15 minuten durende 1:1 clinic met vuurwerk en een begeleidende sheet.
Wanneer: Er zijn twee data: woensdag 6 en 13 november.
Waarom: Tijdens deze clinic leert u hoe u de hond kunt voorbereiden op de feestdagen rond Oud en Nieuw. We laten de hond gedoseerd wennen aan de effecten van het vuurwerk. Omdat elke hond anders reageert wordt deze clinic alleen 1:1 gegeven. Inschrijven kan vanaf medio augustus.
Vooropleiding: Geen
Click op bovenstaande foto voor meer info!


FIETSEN MET JE HOND
Gratis online cursus verantwoord fietsen
Wie: Alle gezonde honden die volgens de voorschriften zijn gevaccineerd. Uitgezonderd bepaalde rassen (zie introductielessheet).
Wat (kost het): Tijdens de corona-crisis wordt deze cursus gratis aangeboden.
Wanneer: Deze cursus wordt online gegeven. Na inschrijving ontvangt u een inlogcode.
Waarom: Fietsen met je hond is een gezonde en leuke bezigheid. Mits verantwoord toegepast beleeft je hond een leuke rit. Na een korte uitleg over verantwoord fietsen met je hond gaan we buiten op onze bekende positieve manier de eerste stapjes aanleren.
Vooropleiding: Stap 1: Alle leeftijden
                     Stap 2: vanaf 1 jaar*
                     Stap 3: vanaf 2 jaar*

* Het echte lopen naast de fiets start pas in Lessheet 2 als uw hond 1 jaar oud is. Twijfelt u of uw hond geschikt is om naast de fiets te lopen? Neem dan contact op met uw dierenarts.
Click op bovenstaande foto voor meer info!
ANGST VOOR VUURWERK
Wat als angst het leven beheerst?
Wie: Honden die de afgelopen jaren een (extreme) angst voor geluid hebben ontwikkeld en (jonge) jongen met aanleg voor angst
Wat (kost het): €160- voor twee groepslessen (theorie), vier privélessen, een terugkomdag, geluids-CD, digitaal lesmateriaal, een clicker en een gedragtest.
Wanneer: Er start elk voorjaar een cursus, zodat u voldoende tijd heeft om te trainen.
Waarom: Tijdens deze cursus leert u hoe u de hond kunt voorbereiden op de feestdagen rond oud en nieuw. U krijgt allerlei handige tips om het angstgedrag van de hond in goede banen te leiden. U gaat uw leren dat er alternatieven zijn voor zijn gedrag en gaandeweg de cursus gaat uw hond daar steeds meer voor kiezen. U zult het leven van uw hond een stuk aangenamer maken.
Vooropleiding: Geen
Click op bovenstaande foto voor meer info!STOP HET TREKKEN
Doorbreek de sleur.
Wie: Alle gezonde honden vanaf 16 weken (dus ook de oudere honden) welke volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat (kost het): €150,- Hiervoor ontvangt u 6 privélessen, digitaal lesmateriaal, video ondersteuning, een clicker en persoonlijke ondersteuning.
Wanneer: De cursus vindt in overleg plaats op de tijden dat het u schikt. De cursus wordt deels op ons trainingscentrum en deels in uw omgeving gegeven.
Waarom: Trekken aan de lijn is een irritante gewoonte van de hond. Slipkettingen en corrigeren hebben nauwelijks effect. Met onze nieuwe methode helpen we u, zonder straf en dwang, de hond te leren naast u te lopen.
Vooropleiding: n.v.t.
Click op bovenstaande foto voor meer info!
HERSENWERK
Verbinding op de m²
Wie: Alle honden vanaf 5 maanden welke volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat (kost het): €35,- per privéles van 30 minuten.
Wanneer: op afspraak.
Waarom: Naast dat het ontzettend leuk is om samen bezig te zijn, geeft het de hond ook een enorme voldoening. Het is goed voor zijn zelfvertrouwen en biedt hem zinvolle uitdagingen. Ook voor de oudere hond of een geblesseerde hond biedt hersenwerk een leuke en zinvolle uitkomst.
Vooropleiding: Geen
Click op bovenstaande foto voor meer info!SPEL ZONDER GRENZEN 1
Niets moet, alles mag.
Wie: Alle gezonde honden vanaf 26 weken welke volgens de voorschriften zijn gevaccineerd.
Wat: (kost het): €70,00 Hiervoor ontvangt u 4 lessen van gemiddeld 1 uur van een gespecialiseerde coach/instructeur en digitaal lesmateriaal.
Wanneer: Een aantal keren per jaar in zomer en najaar.
Waarom: Honden vinden het leuk om samen te werken. Vooral met hun baas. Tijdens deze cursus gaat u in 4 workshops spelenderwijs kennismaken met een aantal takken uit de hondensport. Op deze manier kunt u kijken wat u en uw hond het leukst vinden om te gaan doen. Alles draait om samen plezier hebben. Uw hond mag zelf invulling geven aan de diverse onderdelen.
Ook uw gezinsleden zijn van harte welkom! U mag de cursus met het hele gezin volgen.
Vooropleiding: Basis-Cursus*

* Is uw hond al toe aan deze vervolgcursus, maar heeft u nog niet de Basis-Cursus gevolgd? Neem dan even contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken of deze cursus voor uw hond geschikt is.
Click op bovenstaande foto voor meer info!
CLICK OP ÉÉN VAN BOVENSTAANDE FOTO'S VOOR MEER INFORMATIE
U VINDT DAN UITGEBREIDE INFORMATIE OVER DE DESBETREFFENDE CURSUS INCLUSIEF DE AGENDA EN HET INSCHRIJFFORMULIER.
Waar kiest u voor?
Vrijheid
Belonen vertelt juist wat je wel wilt!
Positief!
Straf vertelt alleen maar wat u niet wilt.
Negatief!
Nieuwe inzichten geven stof tot nadenken. Daarom worden onze cursussen regelmatig aangepast en/of uitgebreid. Check regelmatig ons cursusoverzicht om op de hoogte te blijven.
Je hebt er bijzonder veel plezier van als je de fouten waaruit je wat kan leren, vroeg in je leven kunt maken.
Voor vragen over onze cursussen kunt u het contact formulier gebruiken.
Man
Vrouw
Made with WebSite X5
Hondentraining Noord-Holland
Zwarteweg 2
1759 LD  Callantsoog
M. 06-45834835
E. info@hondentrainingnoordholland.nl
W. www.hondentrainingnoordholland.nl
KvK 63886006
BTW NL120682114B02
Terug naar de inhoud