Gedragsconsult - Hondentraining Noord-Holland

Ga naar de inhoud
GEDRAGSCONSULT
Als je doet wat je altijd hebt gedaan, dan krijg je wat je altijd hebt gekregen!

Als onze cursussen zijn geschreven met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Oude opvattingen zijn in een nieuw daglicht komen te staan. Nieuwe inzichten geven een ander beeld over het functioneren van onze honden. U staat aan het begin van een verandering in de relatie met uw hond. Wij gunnen u dat van harte, zodat wij al onze kennis met uw delen.
Helaas is het door de enorme drukte niet meer mogelijk om voor 2021 een gedragsconsult in te plannen!
NOG EVEN ALLES OP EEN RIJTJE
* Telefonisch eerste contact
* Invullen en retourneren vragenlijst
* Bezoek (aan huis), gesprek en observatie van gemiddeld 1,5 uur
* Mondelinge diagnose, behandelplan en prognose
* Schriftelijk verslag binnen 7 werkdagen
* Ondersteuning via telefoon of mail tot 3 maanden na thuisbezoek
* Privélessen ter ondersteuning kosten €35,- per half uur excl. eventuele reiskosten
GEDRAGSCONSULT
Gedragsprobleem of Probleemgedrag
Als uw hond zich niet gedraagt zoals u zou willen en daarbij regelmatig overlast veroorzaakt voor u zelf, en anderen of als de hond er zelf onder lijdt, is er spraken van een gedragsprobleem. Probleemgedrag is vaak gedrag dat voor de hond zelf heel natuurlijk is, maar dat helaas niet past in ons dagelijks leven en daardoor problemen oplevert.
Veel voorkomende gedragsproblemen zijn:
  • Uitvallen naar andere honden
  • Niet alleen thuis kunnen blijven
  • Angst voor vuurwerk (of andere geluiden)
  • Agressie naar mensen
  • Obsessief blaffen om aandacht
  • Opspringen tegen mensen
Bij gedragsproblemen kunt u ons bellen. Tijdens het telefoongesprek proberen we al een beeld te krijgen van het probleem. We vragen naar de medische achtergrond van uw hond, omdat gedragsproblemen door een medische aandoening veroorzaakt kan worden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld pijn of jeuk. In overleg met uw dierenarts kunnen we dan een medische aandoening al dan niet uitsluiten. Is uw hond gezond? Dan vragen wij u om een online vragenlijst over het verleden van uw hond in te vullen. Naar aanleiding van dit formulier maken wij een afspraak voor een eerste consult. Vaak vindt deze bij u thuis plaats. Tijdens dit consult wordt de hond in zijn eigen omgeving geobserveerd en eventueel gefilmd. Ook kan het zijn dat uw hond een aantal (gedrags)testen moet ondergaan.
Als wij een duidelijk beeld hebben wat de oorzaak is, waardoor het gedrag wordt uitgelokt en onder welke omstandigheden het optreedt, kunnen wij een indicatie geven over de therapie: is gedragstherapie mogelijk, wat is de beste therapie en hoe lang gaat het ongeveer duren.
Het is belangrijk om te realiseren dat u degene bent die de therapie gaat uitvoeren. U kunt bij ons indien nodig privélessen boeken, maar uiteindelijk zult u zelf aan de slag moeten.
Houdt er rekening mee dat gedragstherapie tijd en energie kost. Gedrag veranderen is niet makkelijk, zeker niet als dit gedrag gestuurd wordt emoties of wanneer het al lange tijd geleden is ontstaan. Succesvol gedrag is vaak zeer hardnekkig. Maar als het u lukt om het ongewenste gedrag van uw hond om te zetten in ander, wél passend gedrag, dan heeft u daar de rest van het hondenleven plezier van en kan het veel narigheid en frustratie schelen.
Agenda & Inschrijven
U kunt bellen voor een afspraak (06-45834835) of maak een reservering via de webshop. Wij nemen dan contact met u op om een afspraak te maken.
Voor vragen over deze cursus kunt u het contact formulier gebruiken.
Man
Vrouw
Honden zijn geen soldaten, dus waarom geven wij ze dan commando's?
HONDENTRAINING NOORD-HOLLAND: EEN BELEVENIS VOOR HET LEVEN!

Made with WebSite X5
Hondentraining Noord-Holland
Zwarteweg 2
1759 LD  Callantsoog
M. 06-45834835
E. info@hondentrainingnoordholland.nl
W. www.hondentrainingnoordholland.nl
KvK 63886006
BTW NL120682114B02
Terug naar de inhoud