Onze methode - Hondentraining Noord-Holland

Ga naar de inhoud
ONZE METHODE
Training en begeleiding volgens de nieuwste hondvriendelijke methode.

Als onze cursussen zijn geschreven met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Oude opvattingen zijn in een nieuw daglicht komen te staan. Nieuwe inzichten geven een ander beeld over het functioneren van onze honden. U staat aan het begin van een verandering in de relatie met uw hond. Wij gunnen u dat van harte, zodat wij al onze kennis met uw delen.
Positief bekrachtigen
Leren zonder straf of dwang schept een band voor het leven!

Lijkt u het niet geweldig? Uw hond opvoeden zonder te hoeven straffen of mopperen.
Dat kan bij Hondentraining Noord-Holland. Wij trainen volgens de nieuwste positieve methode. De nieuwste inzichten in hondengedrag hebben ons doen inzien dat honden liever samenwerken dan gehoorzamen. Samenwerken is een natuurlijke aanleg van roedeldieren. Samenwerken is ook leuker dan domweg gehoorzamen.
Elk gedrag van uw hond heeft tot doel dat het hem iets oplevert. Door nu gewenst gedrag te belonen en ongewenst gedrag te negeren zal het gewenste gedrag toenemen en het ongewenste gedrag afnemen en zelfs verdwijnen. Zo creëren wij een hond die zijn aandacht op u zal richten. Want van u komt uiteindelijk al het goede. Wij noemen dit dan ook wel de aandacht-vragende-methode. Deze diervriendelijke methode sluit volledig aan bij de natuurlijke aanleg van de hond.

Betekent dit dat we dan alles maar accepteren van de hond?
Nee, zeker niet! Maar we bieden u een aantal handvatten die het mogelijk maken om het ongewenste gedrag om te buigen naar gewenst gedrag.
Behalve dat u veel met uw hond gaat werken krijgt u van ons een stevige bagage kennis mee. Zeker tijdens de Basiscursus zult u veel leren over het gedrag van honden. Door deze kennis zult u heel goed in staat zijn om het gedrag van uw eigen hond in goede banen te leiden.
U hoeft geen superhond te hebben. De gewone alledaagse hond, uit een asiel, via kennissen of de rashond via de fokker; Ze zijn allemaal welkom!
Al onze cursussen en trainingen zijn gebaseerd op deze beproefde methode. Komt u bij ons trainen, dan zult u aangenaam  verrast zijn door de ontspannen en vrolijke sfeer waarin onze cursussen worden gegeven. Zelfs als u met een “probleemhond” komt, zult u merken dat u binnen korte tijd met plezier met uw hond traint. Omdat het zo leuk is, mag u bij ons met het hele gezin komen trainen.
Kom en laat u verrassen. Een belevenis voor het leven!
Trainingsmethode
Vele kleine stapjes maken samen één grote stap voorwaarts!
Bij Hondentraining Noord-Holland werken we volgens de nieuwste positieve trainings-methode, dus zonder dwang, zonder fysieke straf, zonder een schrikreactie op te roepen.
De clicker als hulpmiddel heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen en wordt door ons als het ultieme trainingsmiddel toegepast bij alle honden.

Hoe werkt het leerproces bij honden?
Honden leren – overigens net als mensen - door te associëren: wat is leuk en wat is niet leuk? Gedrag dat leuke dingen oplevert, lustgevoelens geeft, willen ze graag herhalen. Hoe snel had uw hond door waar de koekjes vandaan komen? Of dat de riem pakken betekent dat hij uit gaat? Van dit principe kunnen we gebruik maken met het opvoeden van de hond. Dat gedrag wat we graag herhaald zien, belonen we. Dat kan bijvoorbeeld gaan zitten op commando zijn. Of hierkomen als u hem roept. Of keurig met een losse riem meelopen zonder te trekken. Maar ook: rustig zijn en niet blaffen als de bel gaat. Niet opspringen als er bezoek komt. Netjes bij u blijven in plaats van uitvallen naar andere honden. Met de juiste kennis en begeleiding is het allemaal simpel te realiseren.

Geen dwang, geen pijn, geen schrik…
Als u uzelf goed verdiept in de leerprocessen van uw hond, dan merkt u dat het opvoeden van uw hond met gebruik van correcties (een pijnprikkel toedienen, een schrikreactie oproepen) ervoor zorgt dat uw hond alleen luistert als hij niet onder de straf kan uitkomen. Het levert vermijdingsgedrag op, want uw hond vindt het niet leuk als u hem pijn doet of aan het schrikken maakt. Toegediende correcties maken dat uw hond zich gaat richten op dat wat hij niet mag, in plaats van op wat hij wel mag.
De Clicker.
Een hulpmiddel, geen methode.
Een handig hulpmiddel bij de opvoeding van honden is de clicker. Door de hond te leren dat er na de click altijd iets aangenaams volgt (iets lekkers is voor de meeste honden de ultieme beloning, maar het kan ook een speeltje zijn, of een knuffel), leert hij heel snel te werken voor de click. Hierdoor kunt u heel goed ‘timen’: u bent in staat precies op het moment dat uw hond het goede gedrag vertoont te clicken en uw hond dus aan te geven dat dát precies was wat u bedoelde. Eigenlijk  is de click de vervanging van het woordje 'goed zo'. Alleen kunt u met de clicker veel beter timen en heeft de clicker voor uw hond een veel belangrijkere waarde.
U zult verstelt staan hoe snel uw hond het door heeft! Uw hond trainen met de clicker is leuk en het werkt!

'Zit ik dan mijn hele leven aan de clicker vast?'
Nee, zodra de hond de oefening begrijpt, gaat u de clicker weer afbouwen. Hierdoor zit u niet uw hele leven aan de clicker vast.
Roedelgedrag
Nieuwe inzichten tonen een nieuw beeld.
Er is de laatste jaren ontzettend veel meer onderzoek gedaan naar roedelgedrag van wolven en honden. En ookal lijken onze huishonden allang niet meer qua gedrag op wolven, toch zijn er nog wel een paar overeenkomsten.
De nieuwste onderzoeken tonen aan dat er geen duidelijke hierarchie is in een roedel. Een roedel is eigenlijk een familie met een vader en moeder aan het hoofd. De opvoeding door de ouders gebeurt op een respectvolle en liefdevolle manier. Correcties worden nauwelijks gegeven, want de regels zijn heel duidelijk.

Onze roedel
U vormt met uw hond (en de rest van het gezin) ook een roedel. Als het goed is een stabiele roedel, waarvan alle leden weten wat de regels zijn waardoor iedereen ontspannen met elkaar kan omgaan. Als u uw hond voortdurend moet corrigeren, gaat er iets fout in de onderlinge relatie. Dan is het de relatie waaraan u moet werken. Dat doet u door uw hond duidelijk te gaan maken wat u wél wilt. Het resultaat is een stabiele hond, die weet wat u van hem verwacht en die daar maar wát graag gehoor aan geeft omdat hij u de allerleukste baas van de hele wereld vindt.
Tijdens de cursussen bij Hondentraining Noord-Holland leert u uw hond begrijpen. U leert begrijpen hoe de leerprocessen werken en hoe u daarop kunt inwerken, en u leert goed gebruik te maken van de clicker. Tevens leert u tijdens de cursussen heel veel over lichaamstaal en gedrag, zodat u leert herkennen wat uw hond doet, waarom hij dat doet en hoe u dat gedrag kunt beïnvloeden en/of sturen.

Familie is een roedel
Voor vragen over onze methode kunt u het contact formulier gebruiken.
Man
Vrouw
DE BESTE MANIER OM IETS TE LEREN IS ER LES IN TE GEVEN
HONDENTRAINING NOORD-HOLLAND: EEN BELEVENIS VOOR HET LEVEN!

Made with WebSite X5
Hondentraining Noord-Holland
Zwarteweg 2
1759 LD  Callantsoog
M. 06-45834835
E. info@hondentrainingnoordholland.nl
W. www.hondentrainingnoordholland.nl
KvK 63886006
BTW NL120682114B02
Terug naar de inhoud